PRZYSTAWKI
-
Smaki Georgian
Talerz zimnych przystawek (prasi, cicaka, badridžani, czarchali, lobio, pasta bakłażanowa, ispanachi) -
Prasi
Blanszowany por z kolendrą, granatem i orzechami włoskimi -
Badridzani
Bakłażany z nadzieniem z orzechów włoskich i z dodatkiem kolendry i granatów -
Czarchali
Buraki z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami -
Przystawka Lobio
Czerwona fasola z orzechami włoskimi i ziołami gruzińskimi -
Ispanachi
Szpinak z orzechami włoskimi igranatem
ZUPY
-
Soko wyniani
Zupa pieczarkowa z dodatkiem cebuli, ziemniaków, czosnku i śmietany, z odrobiną mielonej czerwonej papryki, mięty i kolendry oraz mieszanką przypraw -
Sup charczo
Esencjonalna zupa z wołowiny z ryżem i pomidorami. -
Chixirtma
Zupa z regionu Imeretii, z zagrodowego kurczaka, zagęszczona jajkiem, podawana z kolendrą i cytryną
SAŁATKI
-
Sałatka qartuli
Tradycyjna sałatka z pomidorów, ogórków, cebuli i orzechów. -
Pxalis asolti
Bakłażany z nadzieniem z orzechów włoskich i z dodatkiem kolendry i granatów -
Cezari
Sałata lodowa, pierś z kurczaka, pomidory, chleb tostowy, ser żółty, sól i pieprz -
Mwnileuloba
DANIA GŁÓWNE
-
Pilmenebi qotanshi
ręcznie robione małe pierożki z mięsem mielonym -
Lula kebab
Mielone mięso jagnięce i wieprzowe na szablach -
Adzapsandali
Warzywa duszone w przyprawach gruzińskich, posypane serem -
Kalmaxi
Ryba smażona -
Baze
udziki z kurczaka w sosie z orzechów włoskich -
Mchadi da kveli
Tradycyjny chleb kukurydziany z serem -
Xinkali
tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem i z rosołem w środku -
Xinkali dobrze smażone
tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem i z rosołem w środku, dobrze smażone -
Mwvadi
Szaszłyk z wieprzowiną -
Blinchikebi (Blincziki)
Chrupiące naleśniczki z mieloną wołowiną i wieprzowiną -
Blinchikebi z pieczarkami (blincziki z pieczarkami)
Chrupiące naleśniczki z mieloną wołowiną i wieprzowiną z pieczarkami -
Ostri
Tradycyjny gulasz z wołowiny w sosie pomidorowym -
Ojaxuri
Smażona wieprzowina z ziemniakami, pomidorami i cebulą, z dodatkiem czosnku, czerwonej ostrej papryczki i gruzińskich przypraw, posypane natką pietruszki i owocami granatu -
Lobio
Tradycyjna zupa z czerwonej fasoli i świeżą kolendrą -
Soko ketze/sulgunit
Pieczarki zapiekane czapką serową na tradycyjnej patelni z czerwonej gliny-ketzi -
Tolma vazis
Gołąbki w liściach winogron z farszem wołowo-wieprzowym podawane z jogurtem miętowym -
Chqmeruli
Kawałki kurczaka z czosnkiem, maślanką, kolendrą, posypane świeżą natką pietruszki. -
Szef kuchni poleca
Tabaka
Pieczony młody kurczak (z wolnego wybiegu, karmiony kukurydzą) w sosie czosnkowo kolendrowym ,,szkmeruli" lub w sosie z orzechów włoskich, danie z regionu Imeretia
DANIA Z PIECA
-
Chaczapuri
Klasyczny gruziński placek z trzema serami -
Imeruli
tradycyjny okrągły placek gruziński z mąki pszennej z serem mozzarella i twarogiem w środku -
Megruli
tradycyjny gruziński placek z serem (na wierzchui w środku) -
Lobiani
Klasyczny placek z regionu Racza z czerwoną fasolą -
Nowość
Acharuli (Adzaruli)
Chaczapuri z regionu Adżaria z jajkiem sadzonym na wierzchu -
Ispanaxit
Delikatne chaczapuri nadziewane mieszanką serów i szpinakiem
NAPOJE
-
Pepsi 0,5l
-
Pepsi Zero 0,5l
-
Pepsi 0,2l
-
Pepsi zero 0,2l
-
Mirinda 0,2l
-
7Up 0,2l
-
Lipton 0,2l
-
Soki Toma 0,33l
-
Soki Toma 0,2l
-
Aqua Carpetica Woda 0,33l
LEMONIADY
-
Lemoniada gruzińska gruszka
-
Lemoniada gruzińska etragon
-
Lemoniada gruzińska winogrono
-
Lemoniada gruzińska wanilia
-
Lemoniada gruzińska cytryna